vineri, 20 martie 2009

Cameron blurat fară cuvinte ?


Un poster bizar la Victoria line lînga Green Park,
fără slogan, fără text, ce ar putea sa reprezinte ?
“Nu mai avem timp pentru diletanţi" sau
“Aşteaptă pînă la 65 de ani aşa cum am făcut şi eu”

Comedie politică



Preşedintele Obama compara viaţa la Washington cu "American Idol," unde toţi îşi dau cu părereă. Apariţia în showul lui Jay Leno a confirmat, dacă mai era cazul, cît de des se amestecă politica în comedie, dar mai ales invers.
Obama gaseşte acea resursă nepreţuită de umor chiar şi în faţa unui gest rasist explicit, cred că ar comenta sec :
şi cărţile au evoluat.

Ursula Andress de pluş


Sex simbol al anilor '70, figurează cu ziua de naştere pe 19 martie 1957, nu e chiar ieri pentru a mai stîrni pasiuni dar atunci Ursula a fost văzută undressed în ordinea apariţiei fără tricotaj de următorii :
James Dean, Marlon Brando, Bo Derek.
Am mai citit deasemenea aici despre epopeea rătăcirilor micuţului redactor şef naufragiat pe insula lui Cocolino, despre care nu putem afirma 100% că ar fi ursar sau de mătase.
Cea mai probabilă aproximare ar fi:
80% vierme 20% BBC

Coadă ca la urs (5328 de vizualizari)

Dupa un video-editorial din Cotidianul, marca URSUS, un cititor a făcut următorul comentariu :
Ruben 18-Mar-2009 22:21
CU TOT RESPECTUL PENTRU INTELIGENTA dvs,domnule Ursu,îmi pare rău pentru că o risipiți în eter!
Vă urmăresc în live de departe din centrul Europei de multe luni și constant!
Credeți-mă,vă citesc în spatele lentilelor și chiar a retinei efortul suficient de consistent,de a spune și scrie(nu și gîndi)ceea ce ...trebuie din punct de vedere al sarcinilor profesionale!
De ce domnule jurnalist,un tînăr intelectual într-o Europă modernă,civilizată,democratică să ajungă să facă ceva împotriva cursului istoriei?
Pentru ce folosiți titluri insinuante,tendențioase și exprimări ticluite în sens peiorativ la adresa unor oameni,pe care o națiune ,în mare parte îi apreciază pentru onestitate,modestie și decență politică?
Nu uitați,știm presa este a patra putere în stat și care a devenit prima,are o responsabilitate colosală în formarea opiniilor semenilor dvs!
Cum ați ajuns să apreciați ,sau să menajați relicvele ideologiei apuse istoric și de facto vorbind ?
Aeară la interviul de la Cotroceni,orice observator federal va deconspira intențiile și ale colegului dvs ,mare dizident în epoca trecută,care mi-a fost coleg la Cluj și pe care l-am îndrăgit pe toată perioada colaborării cu R.E.L.!
CUM,PE CE CRITERII,SAU IN BAZA CAROR PRINCIPII SAU FILOZOFII ajungeți aproape invariabil la ideea că interlocutorul dvs este un pervers și că onestitatea,simplitate,logica ,competența lui sunt artificiale!
De ce nu consultați psihologi,sociologi,intelectuali apolitici să aveți și constatările lor obiective înaintea unor exprimări categorice ?
Fiți convins și aveți în vedere că eu și mulți ,mulți telespectatori ,ori de cîte ori veniți în platou nu ne puteți deruta prin rapiditatea utilizării unui vocabular bogat!!!
Domnule Ursu,vă rog eu ,încercați să fiți un analist integru,obiectiv și român!
Va garantez ca nu veți avea probleme cu restul colegilor!
Știți că mai devreme sau mai tîrziu,în primul rînd conștiința(chiar dacă sunteți ateu și nu vă interesează reacțiile spirituale)vă va interoga!

Ruben Fo
După ce am citit comentariul anterior, respirînd aerul unei libertăți de conștiință și expresie autentice, specie vag reprezentată în diorama Cotidianului, gîndul m-a dus la Ruben Dario pentru care jurnalismul era ca un poem bine scris, spre deosebire de domnul Ursu unde dacă e rostit corect înseamnă că a fost ticluit bine și cel mai adesea scris prost. In acest fel simplu ajung la Dario Fo pe care, dacă ar fi avut bani Vîntu l-ar fi cumpărat. Fo a scris asta odată: \"Autorii neagă că aş fi un autor. Actorii neagă că aş fi un actor. Autorii îmi spun: tu eşti un actor care face pe autorul. Actorii îmi spun: tu eşti un autor care face pe actorul. Nici unii nu mă vor în propria categorie. Doar scenografii mă tolerează.\" Cam așa stau de fapt lucrurile. Dacă vrei să vinzi pielea ursului din pădure, îl așezi pe Ursu într-un fotoliu de piele și te pui în pielea lui. E un pretext bun să aduni lume ca la urs cu vorbe-n vînt.

vintage

Rebel Without A Cause



Cu puțin timp înainte de a ieși în decor, James Dean a înregistrat acest spot în care tinerii vitezomani erau sfătuiți să nu o calce prea tare."Drive safely, the life you save may be mine". Cu o săptămînă inainte, viitorul Sir sau Obi-Wan Kenobi,Alec Guinness abia întors din Europa, fusese refuzat deja în trei restaurante din LA pentru că Thelma Moss, companioana sa purta "slacks". Dean, care își cumpărase de curînd un Porsche Spyder s-a oferit glumeț să-i ducă la un "drive away". După ce a văzut mașina, Guinness a povestit mai tîrziu că i-a făcut lui Dean următoarea recomandare :"Please never get in it. If you get in the car, you will be found dead in it by the time next week"
Șapte zile mai tîrziu, la 5:45 pm, pe 30 septembrie 1955, premoniția s-a petrecut.

joi, 19 martie 2009

Outside Bob Dylan's house, the answer, my friend, is blowin' in the wind.

wc-ul ecologic din curtea resedintei din Malibu "e un cintec cu acorduri ample"

TOP DOGS

Cînd fratele meu a produs acest spectacol, "scîndura" a primit tot ce putea să încapă în (The Empty Space/ Peter Brook).
"N-am crezut niciodată într-un adevăr unic"
In viaţa cotidiană, "dacă" este o ficţiune, în teatru, "dacă" este un experiment.
Cînd sîntem convinşi să credem în acest adevăr, atunci teatrul şi viaţa sînt unul şi acelaşi lucru.
A juca cere multă muncă. Dar cînd munca e traită ca joc, atunci nu mai e muncă. Jocul e să joci.
Şi după ce joci şi trăieşti, viaţa şi teatrul rămîn singurele certitudini că aşteptîndu-l pe Godot nu e o efemeridă.

Inghețat în teniși

citiți aici ce simțim și noi cînd scriem fără să gîndim.
Așa cum stă imortalizat parcă într-o poză de buletin fără analize la zi, gînditor și rece, cu degetul mîinii stîngi pe obrazul stîng, cu palma dreaptă zvîcnind gata să strîngă mînerul rachetei, trădat de privirea vie care ar striga new balls, profetul trecutului ne este contemporan încă tocmai pentru că aparține acelei familii de ziariști ce nu-și pierd sclipirea cînd moda lor deja a trecut. Stîngăcia scrisului cu mîna dreaptă mai poate face carieră pe "podișca pisicii" mizînd pe nesimțirea noastră, pentru că așa-i în teatru, acum pe scena desenată cu praf de calcar poate rătăci orice jucător care a exersat atîția ani la perete. Estetica guzganului rozaliu însă, n-o descoperi decît la duș, cînd pentru zgura din chiloții turcești e nevoie de ambele mîini.

Ploua cu vedete la Kanal

“KANAL D caută vedetă pentru rubrica meteo” cam asa tuna si fulgera un anunţ lansat acum trei săptămâni lasindu-le gura apa unor barbati "mici la stat" dar mari cind vremurile o cer.
Daca precipitatiile vor fi abundente si conductele din spatele telecomenzilor intra sub presiune, vremea phalusocratiei o sa sparga audientele.

Mopul șterge vorbele grele cu DEXteritate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa de astăzi, să someze public emisiunea "Vorbe grele", difuzată de Antena 2, pentru "informare incorectă", după ce Ministerul Turismului a trimis o adresă prin care reclama că au fost făcute "acuze nefondate" la adresa Elenei Udrea.
Cele mai grele vorbe care îi pot fi adresate realizatorului sunt onomastice aici

Manneken Manechin

Întrebat ieri dacă îi va cere lui Tăriceanu să deschidă lista pentru Parlamentul European, în cazul în care acesta nu va fi reales preşedinte al partidului, Crin Antonescu a răspuns: „Nu, nu pot să-i cer aşa ceva, dar e o idee”.

E BAnală

Vagi în ale politicii, expertiza catwalkului de mușama or a rostirilor cu iz de kitsch ambițios pentru tineri lumpeni de provincie, orice adjectiv glossy bine țintit devine necesar dar nu suficient pentru a domoli rîvna de a accede în manejul cu claponi.
Cursul scurt de politică in house își găsește aici un început de bibliografie obligatorie pentru orice aspirant la înalta cultură de Bruxelles.
Dacă ne mai străduim un pic, chipul de amazoană ne-ar putea apărea chiar pe o cutie belgiană de "Bonbons" din ciocolata cea mai fină.

miercuri, 18 martie 2009

într-o lume de clowni noi avem originalul

clowni vestiți ai ecranului în comentarii de azi din țara licuriciului cel mare :

"Who does this guy think he is? He installs a bunch of dumb clowns at Treasury who are continually getting pantsed by incompetent bankers " (Obama)

"But we will acknowledge the ability of even a dumb & dangerous clown to redeem himself in his final moments" ( Bush)

“going down with Brown”…


It was in fact.............

Listening to the BBC, I heard cashiers, janitors, parking attendants, etc., speaking as if they had graduated from prestigious universities. By contrast, listening to Voice of America, I heard people at the top of the educational and social ladder speaking as if they had never even graduated from primary school.

This was no chance occurrence; it happened every time I turned on the radio. "How is it that high-level Americans seem to speak less well than low level Brits?" I kept asking myself. And found no answer.

After a few weeks I came to a startling conclusion. The apparent superiority of the Brits had nothing to do with either intelligence or education. It was in fact.............
Philip Yaffe is a former reporter/feature writer with The Wall Street Journal and a marketing communication consultant. He currently teaches a course in good writing and good speaking in Brussels, Belgium. His recently published book In the "I" of the Storm: the Simple Secrets of Writing & Speaking (Almost) like a Professional is available from Story Publishers in Ghent, Belgium

Este inutil sa incerc sa explic de ce nu postez in limba romana alegind textul original, la rigoare Belgia asteapta si ea mai mult de la noi, nu-i asa ?
Credeti ca Elena stie ? Tata zice ca ea stie. Uite ca e un inceput de declinare, daca ar fi si un inceput in declinarea de competente, i-am anticipa usor pe antici "stiu ca nu stiu nimic"

Print și cerșetoare : Harry "paki" , Hare Rama

Redacția de la Hamangia a delegat prin tragere la sorți, ce altceva decît un gînditor, să se pună puțin în blana domnișoarei Băsescu.
http://www.gandul.info/politica/basescu-spune-ca-problema-candidaturii-fiicei-sale-este-transata.html?3928;4058766
Acestea fiind consemnate, Elena a primit în sfîrșit consimțămîntul patern de a nu mai candida deoarece căciula era un pic prea mare.
Celelalte vești despre alte tranșe de la FMI nu au fost încă tranșate.

Nice hat, dude!


President Obama will be making a guest appearance on "The Tonight Show with Jay Leno" on Thursday 19th of March, a White House official said, in a rare personal visit by a commander in chief to late night television.

Mr. Obama will swing by the Leno show as part of his trip to southern California. The White House official said that Mr. Obama plans to talk about the economy with Mr. Leno and said he will try to focus on substance, possibly a tall task given the show's format.


Will he be funny? "As funny as the times allow," the official said.

"drowning the shamrock" apa verde de acasă


marți, 17 martie 2009

PS2 = PSD oi

Din centrul spatial Play Station 2 amplasat in spatele unui gard undeva pe o movila de pamint la care se ajunge greu la deal.... , ca la orice staul care se respecta, am trimis astazi in spatiu mai multi porumbei vidanjori. "Nu vom accepta să fim o ţară care să discute pe genunchi cu FMI şi nu vom accepta ca pensionarii şi muncitorii să fie cei sacrificaţi. Trebuie strânsă cureaua doar celor care îşi permit, pentru că pentru majoritatea populaţiei acest proces ar avea un atac negativ. Avem nevoie de o viziune coerentă în planul politicilor economice şi vreau să dau asigurări că întâlnirea noastră nu are scop mediatic"
Dotat recent cu centura de castitate din tabla cu robinet si centura de siguranta NCAP 5 la testul la care pleaca intotdeauna din poll position (conform Iliescu Ion) MG ( ce masini erau odata) se pregateste sa dea al treilea test cu centura la intilnirea cu niste FMI, care dupa descrierea unor camionagii parcati si ei la pompa arata cam asa: 1.50 m inaltime si fruntea lata cit sa tii sticla de bere fara sa stai in genunchi in scop mediatic ca alte vedete care nu-si mai petrec duminica in familie. E lata tovarasi ! Cureaua. Se lucreaza intens la centura de asteroizi care este nu-i asa, in spatiu. Sperantele noastre se leaga de faptul ca pina acum PS2 a dat cei mai multi aviatori, la mansa, joy stick, sau fara scop mediatic, pe manseta.

What the shamrock fac azi ?


Daca este 17 martie este , care este, sa fie la ei acolo.

Where the fuck is Brown ?

s-a notat cu 5 mișcări brawniene în sectorul 5

Where the fuck is Brown ?
Hitler intreaba, sectorul 5 raspunde ca la carte :

-"Numai cine nu lucrează nu poate să i se impute că poate să fie şi mici greşeli, dar nu astea"
-"Având o relaţie foarte bună cu cadrele didactice, m-au sunat o profesoară de limba română"
-"Nu există fiinţă umană, fie că locuieşte în Africa, în Asia sau în Rahova, care să nu fi văzut un film, să nu fi rupt o floare, o fată sau un băiat, după cazul care este fiecare"
-"Cum mama dracului mai mon­tează el rododendronii? Asta-i problema mea!"
-"Cine nu are loc de mine... nu mă interesează... să se înghesuieşte!"

luni, 16 martie 2009

Good bye Ron Silver, the good political adviser of West Wing



Ron Silver a fost actorul care in West Wing, cea mai buna "political TV drama",a jucat rolul strategului de campanie Bruno Gianelli. In serial, la Casa Alba consilia un presedinte republican, el insusi avind simpatii republicane. Cu toate acestea Ron a ramas un liberal sadea, a votat cu Obama. Ieri 15 martie a murit datorita unui cancer aflat intr-o stare avansata.

Ferpar brutal pentru un CTP egal cu el însuși

15 Mar 2009 10:19 pm

Why The Newspapers Died

Clay Shirky offers a brilliant and brutal obituary. They all saw the Internet revolution coming, but they couldn't adjust their fundamental worldview:

When reality is labeled unthinkable, it creates a kind of sickness in an industry. Leadership becomes faith-based, while employees who have the temerity to suggest that what seems to be happening is in fact happening are herded into Innovation Departments, where they can be ignored en masse. This shunting aside of the realists in favor of the fabulists has different effects on different industries at different times. One of the effects on the newspapers is that many of their most passionate defenders are unable, even now, to plan for a world in which the industry they knew is visibly going away.

Cam așa se scrie pe acolo pe unde se iubește și se urăște fără teamă și unde înțelesurile și mirajul cuvîntului așternut pe hîrtie au devenit artă. (explicațiile pe larg într-o postare ulterioară)

Dacă însă vrem să rămînem ancorați în meandrele concretului SF practicat de CTP și alternat cu sincopele maniacal materialiste generate de aerul tare al terenului de tenis, zgura din teren îl revendică parcă mai tare decît plasa din text cu care a ținut atîția ani captiv un public parcă prea des ieșit la iarbă verde. In interviul de aici CTP se desparte de singura sa certitudine, jurnalistul, dorindu-se scriitor. Moartea primului vine într-un moment în care șlefuirea pietrei tombale a presei scrise capătă ultimele patine înaintea dăltuirilor (written in stone) nominale.

E conștient de efemeritatea hîrtiei dar nu și-a însușit pe deplin logica simplă care ne spune că scriitor te naști și jurnalist devii, așadar moare un jurnalist nenăscut scriitor, egal pregătit pentru un tenis de cîmp, dacă țara sau prașila a doua o cer.

duminică, 15 martie 2009

Scent Of A Woman

Am umblat la cutia cu maimuțe ademenit de filmul al cărui titlu face headerul, intrigat de faptul că acest parfum pe care îl utilizez de cînd eram student
"la școala de tumbe și giumbușlucuri" nu se poate cumpăra în Romania.
Să fie oare din cauza faptului că turcii ne țin sabia lui Ștefan cel Mare la
TOPKAPI SARAYI ?

În 1904, graţie geniului şi talentului lui Ernest Daltroff, Casa Caron îşi deschide porţile la numărul 10 Rue de Paris. Iubirea pentru colaboratoarea sa Felicie Wanpouille i-a inspirat parfumuri incredibile precum “N’Aimez que Moi”, 1916, “Tabac Blond”, 1919, miticul “Pour Un Homme”, 1934, “Fleurs de Rocaille”. În anii ’40, Ernest Daltroff s-a refugiat în America, iar Felicie a ţinut casa până în 1967, când s-a stins din viaţă la 93 de ani. În anii ’80, casa şi-a redeschis porţile.

O combinaţie de farmec, oroare, dispreţ, vrajă, dar în acelaşi timp atracţie, fiindcă dezvăluie o lume despre care toţi ştiu că există, fără să fie totuşi la îndemîna oricui.

Acesta este Yatagan... Un parfum cu accente mediteraneene. Miroase a trupuri arse de soare şi trecute prin lupte crîncene... luxuriant, lemnos. Piperat, virilitate debordantă, o masculinitate peremptorie.

Unul dintre cele mai curajoase şi dinamice popoare în căutare de expansiune, Turcia a fost sursa de inspiraţie a parfumierului Vincent Marcello, iar sabia care poartă numele comandantului şi fierarului Osman Bey, a cărui poreclă era Yatagan Baba, a dat numele parfumului creat. Nimic dulce, nimic floral. Întunecat, agresiv, tulburător. Animalic, straniu, te face să te gîndeşti la o iubire interzisă, periculoasă, la cruzimea aceea specific orientală. Caron a introdus Yatagan în 1976 şi l-a categorisit drept afloral. Printre ingrediente se găsesc frunze de lavandă, frunze de muşcată, pin, artemisia, muşchi de stejar, mosc, lemn, patchouli.

La lansarea sa Yatagan era ceva nou, intriga şi depăşea orice imaginaţie. Întunecat, halucinant, cuceritor pînă la sfîrşit.



Andra atacă pe centură

aici
După ce am citit, m-am prins (dar nu mă țin bine) în sfîrșit de ce "satul global" îi are la Cotidianul pe cei mai buni și mai drepți dintre tracii moldoveni trăitori la țară , nu pentru că au scăpat de săgețile gepide, nu pentru că și-au uitat cartela de lift în frigider și au urcat pe scara de incendiu după ce și-au dat foc la valiză, nu pentru că au avut o copilarie nefericită cu caprele Irinucăi, nu pentru că numele li s-ar termina prea multora în litera u de mînă, am luat la întîmplare o literă de pe pereții din redacție, dacă luam alt criteriu mă trezeam cu tot nomenclatorul de atroglodiței, apocnitorii, băi, care mai ești pe aicea că caii verzi îi fugărește tatulici prin altă aripă a clădirii unde se scrie numai cu verdele-n sus și e accesibilă doar după ce se termină împăduririle, ca să aibă și scufița roșie un loc de muncă.
Nu v-am spus încă dar o repet.

Cele mai cunoscute branduri evreiești au fost biblia, creștinismul si ICQ ; toate trei au depins de oameni pasionați care au răspîndit mesajul.

In termeni de marketing toți acești brokeri de informații din trecut au fost învinși pentru prima dată în 1517, cînd Luther printr-un gest fundamental pentru capitalism, a dăruit dreptul de interpretare a bibliei tuturor oamenilor:

“ religion is not about belief, is about behaviour “ au zis viitorii hughenoți pregătindu-se să scape din noaptea sfîntului Bartolomeu și să emigreze peste ape sub conspirativul WASP.

Nasol băi, am rămas fără viespi, numai albine dresate cu urdinișul la care pune Ursu botu și trîntori cu surse, care din tărie de caracter doresc să-și păstreze anonimatul pentru a nu le lua Vîntul fularul și sinecura.

O iau la fugă, în diorama din mijlocul redacției am numarat "12 oameni furioși". In loc să stea și ei cuminți la cina cea de taină pînă vine "tînărul ăla cu bmweuri" să le dea verdictul, îi mănîncă ( mă scuzați) în cur și dau cu banul cine să scrie titlul ăsta"Doctrina şocului": "biblia" antiglobalismului versus teoria conspiraţiei, ( dacă s-ar fi oprit aici mai era ceva) A căzut pajura-n cap, și după doua figuri de bambilici banu' a ales o damă, fără să știe că și ea aștepta să fie tradusă. (cartea)

Păi ce ne faceam fetelor, mai stăm după arabii ăștia să ni-i traducă pe anticii greci sau mergem la coafor ?

aici sunt banii dumneavoastră

aici
habemus papă-lapte
Nu vreți să intrați în politică domnule Vintilescu ? Hai vă rog eu. Păi țara arde și lacu-i plin de broaște.
Dacă aveți “îndrăzneala de a spera” vorbesc eu cu Vîntu, care să vorbească el cu Gușă, care să vorbească el cu Bușcu, care să vorbească el cu Vasiliu, care să vorbească el cu Ursu, băi, nu mai e nimeni la coadă, care vă dau eu banii ce să ne mai complicam.

broasca pe stomacul gol și supozitorul pe cale orală

Intrunite în celula de criză din spatele termopanelor de partid, doamnele care PeDaLează în gol prin înaltul copac de țară bananieră în care s-au urcat, n-or să scape nici ele de celulită dacă bombo se oferă să le ia pe rînd pe cadru.

*una dintre cele mai cumplite și eficiente torturi era aceea în care prizonierul era așezat pe o oliță în care era o broască și sub oliță ardea o flacară, în acest mod simplu pentru a scăpa de fierbințeală, broasca intra în anus.

Nu vreți să intrați în politică ? Hai vă rog eu. Păi țara arde și lacu-i plin de broaște.

Ce.Ne.Ce arta Mungiu. Palmele d'Or

Intr-o scrisoare deschisă și parfumată adresată fiului celui care a fost Conu Alecu (n. 14 martie 1919, Bucureşti ) adică parcă mai ieri, Cristian Mungiu scrie printre altele : “Apreciez că pe viitor ar fi preferabil ca CNC să fie degrevat de sarcina organizării concursului de selecţie şi că aceasta ar trebui făcută de către un organism independent pe baza datelor puse la dispoziţie de către CNC”
Avortul din dragoste urmează a fi făcut în 4, 3, 2 , hai să nu mai bîjbîim, să zicem științific 2 ani, adică exact cît timp îi trebuie unui elefant să se nască.

Parla men tari în gură

aflăm de aici
că liftingul merge pe burtă și nu vrea să țopaie încă 2 trepte pe scara evoluției. Ca să ducă acasă o roabă de bani trebuie să "promulgă" mai întîi și gura lor ceva.