vineri, 3 aprilie 2009

Noua Ordine Găozară

aici

La rigoare, "participanţii la trafic" ne spun că nimic nu va mai fi aşa cum a fost, marketingul conversaţional va înlocui felii mari din formatele tradiţionale, interacţiunea de tip reţele sociale sau bloggingul vor deveni surse, ierarhizarea şi exclusivitatea vor cădea în desuetudine, aşadar cu cele mai regulamentare cuvinte, tehnologia nu-l mai întreabă pe Dorel dacă are probleme, informaţia va urma sensuri giratorii cu imputuri în timp real şi exit polluri cu valabilitaţi efemere.

In presa capitalismului post industrial calitatea WC-ului era un indicator suficient de puternic pentru identificarea “stării naţiunii“ şi a celor care o populează.

Astăzi dacă am pune întrebarea : ai acces la un WC decent la birou ? răspunsul ar fi : probabil că da.

Să trecem la a doua întrebare : vă oferă acest fapt un avantaj competitiv considerabil ? probabil că nu.

La fel ca WC-ul, grupurile de presă rămîn necesare dar nu suficiente pentru a crea un avantaj competitiv considerabil.

Ce face atunci diferenţa într-un “sat global“ ?

Diferenţa o face tribul din care VREI să faci parte.

Viitorul aparţine grupurilor de inovatori instituţionali care transferă puterea de la stăpînul care conducea după reguli, la cei care redefinesc şi creează noi reguli.

Toate studiile arată că un spaţiu gol sau insuficient explorat sau o necesitate neacoperită trebuie imediat ocupate. Este cazul "noilor textieri emanaţi din cărţi" cu lecturi sofisticate şi puneri în pagină care pot concura orice grup "clasic" de performanţă. In on line se simt mult mai aproape de limbajul şi paternurile lor comportamentale cotidiene. Sînt cei mai buni creatori de virale, diseminarea mesajelor, comunicare în timp real, asociere fară reguli şi prejudecăţi corporatiste, explorare de domenii avangardiste, ei ştiu cel mai bine că viitorul devine ce îl facem noi să devină. Mediile "academice" cu axiologii ferme vor trebui să se adapteze la o vastitate care este deja dimensiune de viaţă, nu doar de cunoaştere, în timp ce vînzătorii de hîrtie dacă vor afişa doar o superioară toleranţă, nu vor rezista gestului critic al acestor “ externalităţi ale reţelei “ care în viitorul imediat vor oferi gratis ceea ce astăzi se cumpără.

Datorită internetului, "emulii" care au acces la informaţiile relevante şi ştiu să le interpreteze vor provoca orice fel de autoritate.

Happy Birthday April

http://www.elwp.com/Joe%20Cocker.html

Obama a văzut "say cheese" pe prompter şi rîde de unul singur

Q Can you say with confidence that the steps the G20 nations are taking today -- committing to today will help the world, or will prevent the world to avoid a depression or a deeper recession?

PRESIDENT OBAMA: In life there are no guarantees; in economics there are no guarantees. The people who thought they could provide guarantees, many of them worked at AIG and it didn't work out so well. So there are always risks involved.
White House Photo, 4/2/09, Chuck Kennedy

joi, 2 aprilie 2009

O bamă în spanac

Comunismul rezidual nu dă încă semne că ar fi pe cale de dispariţie, ghinionul istoric încă stă la pîndă, o nouă clasă politică de "emanaţi" iese din cărţi, intrăm într-un nou interval în care, vorba lui Cioran, toate iluziile ne sînt încă permise.
Singura certitudine este anotimpul vrajbei noastre.

Pentru următoarea perioadă, dar asta în antichitate desigur, oricărui împărat nou, chiar şi a celui a Imperiului Bizantin, i se ura în Senat să fie felicitor Augusto, melior Traiano, adică "mai norocos ca Augustus şi mai bun decît Traian", asta pentru că spre deosbire de alţi conducători ai istoriei, reputaţia lui Traian a rămas nepătată timp de 1892 de ani.

Orice formă de idolatrie e, prin urmare, deplasată, şi orice formă de autoritarism e fără suport şi fără viitor.

miercuri, 1 aprilie 2009

Structura Parlamentului European astăzi

Grupul Partidul Popular European (Creştin-Democrat) şi al Democraţilor Europeni (PPE-DE) = grup de centru dreapta (288 membri)
Grupul Socialist din Parlamentul European (PSE) = grup de centru stînga şi socialist (217 membri)
Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) = grup liberal de centru (100 membri)
Grupul Uniunea pentru Europa Naţiunilor (UEN) = o alianţă a aripei drepte şi a grupurilor naţionaliste (44 membri)
Grupul Verzilor/Alianţa Liberă Europeană (Verzii/ALE) = un grup al ecologiştilor, regionaliştilor şi naţionaliştilor (43 membri)
Grupul Confederal al Stîngii Unite Europene/Stînga Verde Nordică (GUE/NGL) = un grup de stînga şi comunist (41 membri)
Grupul Independenţă şi Democraţie (IND/DEM) = un grup al euroscepticilor (22 membri)
Non-afiliaţii = independenţi (30 membri)

Parlamentul European este una dintre instituţiile fundamentale a Uniunii Europene şi a proiectului pe care aceasta îl reprezintă, de buna funcţionare a acestuia depinzînd în bună măsură consolidarea practicilor democratice într-o societate, cunoscută fiind prioritatea legislaţiei comunitare cu toate formele pe care aceasta le cuprinde. Parlamentul European reprezintă (mai mult sau mai puţin proporţional) segmentele sociale active politic dintr-o ţară, europarlamentarii fiind, pe aceste considerente, reprezentanţii direcţi ai cetăţenilor şi acţionînd în numele acestora.

The Cost of War

COSTOFWAR.COM


luni, 30 martie 2009

EBA poate urca un plan înclinat mai lung de 12 luni ( sîc )


Sper să nu se supere colegii lui manechinii dar chiar nu l-a văzut nimeni pe băiatul ăsta că poartă o cămaşă uşor demodată şi cam nepotrivită la culoare ?
Chiar îl lasă aşa de capul lui să frazeze corect, să cunoască proprietatea termenilor şi să-i formuleze într-o logică politică impecabilă, să stăpînească elocvenţa cu dezinvoltură şi să-l facă maro pe PM Brown ?
Daniel Hannan este scriitor, jurnalist şi reprezintă Partidul Conservator în Parlamentul European din 1999. A scris 8 cărţi despre politici europene, vorbeşte franceza, spaniola şi este autorul bestsellerului politic
The Plan: Twelve months to renew Britain.

Pacea vine pe banda de casetofon


"When the power of love overcomes the love of power the world will finally know peace".
Jimi Hendrix
US rock musician & singer (1942 - 1970)

La dreapta împrejur

Ce este o constituţie ? In Parlament, în mass media, în scundele taverne mohorîte, în aerul dezodorizat al mallurilor, pe uliţele satelor încremenite cu WCul în fundul curţii, în cartierele dormitor sau în ansamblurile rezidenţiale kitch, şi în general peste tot pe unde asfaltul patriei o permite, omul nou (noul om vechi) o invocă prin reprezentanţii lui, pe Nuţi, spaima cea de toate zilele a crezului lui tutelar, curat-murdar. Maniheimul rîsu-plînsu e doctrina sub care se defilează cu gura plină şi cu burta goală, egal. Sintagmele nedoctrinare merg acum şi alături de certitudini care au orînduit lumea pentru că ,nu-i aşa, legenda spune că dreptul constituit de lege este expresia forţei. Fără Magna Carta, fără Minima Moralia, dar umpluţi de recunoaşterea formală a forţei uninominalului, haiducii şi baronii refugiaţi pe muntele pleşuv, cu "cerul înstelat deasupra capului" şi legea morală în vine, aşteaptă căderea zăpezii ca să se rostogolească imaculaţi, odată cu bulgărele lui Nea Cutare. Ferdinand Lassalle ( în paranteză fie spus, nenea ăsta e autorul moral al primului PSD din toate timpurile) într-un discurs rămas clasic a dat următorul răspuns la întrebarea aia din capul trebii : "Constituţia este expresia raporturilor de forţă între clasele sociale".
La rigoare, parcă planul înclinat ar tinde să-i dea dreptate, lupta pentru putere se dă între diferiţii reprezentanţi ai proprietarilor. Erupţia de prea mulţi noi pretendenţi în arena vulcanilor noroioşi de partid şi de stat de pe la noi ia însă aspecte groteşti, amintind nu atît de societatea informaţională în care (mă scuzaţi) am călcat, cît de cea industrială, sau chiar mai rău, de cea milenaristă ţărănească şi ulterior muncitorească. Şi cum altfel să te simţi în societaţile în care dezvoltarea economică, realizarea din punct de vedere educativ şi moralitatea publică sînt deficitare, decît dezamăgit şi dezrădacinat psihologic. Aşa cum a scris
Seymour Lipset în eseul Political Man (1963) vor cîştiga pariul cu agricultura acele servicii secrete care "se adresează nemulţumiţilor şi sufletelor dezrădăcinate, celor cu vieţile eşuate, celor lipsiţi de securitate economică, persoanelor neinstruite, primitive şi autoritare care există la fiecare nivel al societăţii"
In ţările dezvoltate în care a predominat o formă de moderaţie conservatoare, ideologia a pendulat între reforma liberală temperată şi reacţia tradiţionalistă nostalgică, radicalismul a fost lăsat pe seama micilor grupuri de intelectuali şi a rebelilor izolaţi, fără influenţă politică. Pentru
Thierry Maulnier "motivul pentru care se nasc fascisme este eşecul politic şi social al democraţiei liberale". Pentru noi, lipsa de ideologie este peticită cu vulgata intelectualilor prea temerar de creduli, care prin devieri partizane şi găinării cu ştaif adîncesc tenace şi "credibil" complicitaţile insalubre ale purtătorilor de chipiu egal răspîndiţi într-un stat impecabil de haios întărit.