sâmbătă, 14 martie 2009

Sorin Ovidiu Vîntu : "Domnule, cred că tot ce știți dvs încape pe spatele unui timbru poștal"

aici
veți găsi interviul "mîncătorului de căcat on line" Dan Tapalaga (caracterizarea îi aparține lui Doru Bușcu) cu Sorin Ovidiu Vîntu. (nu avem caracterizări atît de proaspete pentru ultimii doi)
Fară a divulga cine este purtător de vînătăi pe coate sau a intra în miezul (mă scuzați) fierbinte al PACOTILA & asociații, SOCOtim direct spre stepa contraeditorialului (că bine îi zice contraeditorial) directorulu editorialelulu și al tuturor zimbrilor și bizonilor cu turme de idei de la Realitatea Cațavencu unde îl găsim răstignit în cuneiforme pe însuși "pînă una alta, TRU, care fonetic semnifică adevărul britanic, e numele conspirativ al unei jalnice gogoși de Bărăgan". Dacă "băiatul de la HotNews" ar fi dat și el o limbă pe spatele timbrului poștal, altfel i s-ar fi lipit și lui eticheta, că altă etichetă ai dacă "Cineva acolo sus te pîndește" și nu scrii în doru lelii ca să superi fonetica unei jalnice localități din Bărăgan, Dor Mărunt.

Zimbrulu şi Vulturulu a fost un ziar apărut în secolul XIX în Moldova. Un exemplar al acestui ziar a ajuns să fie cel mai scump ziar din lume. A fost scos la Iaşi, iar valoarea exemplarului gazetei este dată de faptul că a fost francată cu opt mărci poştale "Cap de bour" de 5 parale, din a doua emisiune din 1858. În Moldova, Zimbrulu si Vulturulu era cunoscut ca ziar unionist, alături de revista „Steaua Dunării”, condusă de Mihail Kogălniceanu, iar valoarea unui abonament anual era de trei galbeni.

A fost tipărit în luna mai, iar coincidenţa a făcut ca acesta să fie primul dintr-un teanc de ziare expediat la Galaţi. Pentru că pachetul respectiv cântarea foarte mult, pe primul ziar s-au aplicat opt timbre din a doua emisiune «Cap de bour», cu legenda «PORTO GAZETEI», pe hârtie azurată, obliterate cu ştampila rotundă IASSY MOLDOVA.[1] Este cea mai celebră francatură compusă, deoarece este formată din cinci mărci în ştaif plus o pereche şi un exemplar izolat. Era o marcă specială, destinată exclusiv achitării expedierii unui ziar prin poştă.

Ajuns la destinaţie, Zimbrulu si Vulturulu a fost vândut unui librar, colecţionar de timbre. Numele deţinătorilor acestui ziar în secolul al XIX-lea nu este cunoscut, pentru că nu există documente care să arate primii proprietari.

În 1969 proprietarul de atunci al ziarului, l-a prezentat, alături de colecţia sa de timbre, la o expoziţie mondială organizată la Sofia şi a câştigat marele premiu. Ulterior, ziarul a intrat în posesia unui colecţionar din Elveţia. Exemplarul a fost achiziţionat la începutul anului 2007 cu suma de 830.000 euro, în urma unei licitaţii, de Joseph Hackmey, un colecţionar evreu din Londra.

totul despre nimic și nimic despre viitor

Dacă veți gîndi în termenii dialogului de la "gura sobei" dintre Konrad Lorenz si Karl R. Popper, sintagma "viitorul este deschis", totul are sens. Dar dacă deasemenea "totul a fost deja" a lui Ben Akiba poate spune totul în sensul său giratoriu, să se schimbe primesc. Nu e totul în "nimic n-a fost încă".

Brand de țară ( puah )

"Minteți-mă" frumos
România noastra profundă e clandestină și subterană. Despre ea nu se poate vorbi oficial, ci doar pe ascuns.
Este stigmatul indelebil al carenței noastre esențiale, un brand scris de Caragiale în Claponul.
muftağy

Chir Năstase la ICR de oftalmologie


După oftalmolog parcă e altfel Cerul văzut prin lentilă.
Să vedem însă după programarea la specialiștii cu babețică dacă veți mai vedea cu ochi buni Ușa interzisă sau șuvița din Apel către lichelu.
V-am pregătit un pat la noi în celula de criză.

MENTAL DEMISE/ Final Step To Future Madness ( 2009 )

Albumul saptaminii vine din Ucraina.

Eli, Eli, lama Sabahtani?

antrenat pentru a raspunde : NeCuvintele lui Elan aici

SOCO - gîndesc, deci nu alerg

Headache Pill  Robot Sex

98 % din populație e frumoasă


Albert Einstein care s-a nascut acum 130 de ani pe 14 martie, a conceput acest test ca sa va faca de ziua lui sa va simtiti cei mai prosti din universul cunoscut. El sustinea ca 98% din populatia globului nu este in stare sa gaseasca rezolvarea.

Prezumtii:
1. exista 5 case fiecare de alta culoare
2. in fiecare casa locuieste o singura persoana fiecare de alta nationalitate.
3. fiecare locatar prefera o anumita bautura, fumeaza o anumita marca de tigari si detine un anumit animal de companie.
4. nici una din cele 5 persoane nu are casa de aceeasi culoare cu alta, nu bea aceeasi bautura, nu fumeaza aceeasi marca de tigari si nu detine aceeasi specie de animal.

Se dau urmatoarele:

a. britanicul locuieste in casa rosie
b. suedezul are un ciine
c. danezul bea cu placere ceai
d. casa verde se afla in stinga casei albe
e. locatarul casei verzi bea cafea
f. persoana care fumeaza “Pall Mall” are o pasare
g. locatarul casei din mijloc bea lapte
h. locatarul casei galbene fumeaza “Dunhill”
i. olandezul locuieste in prima casa
j. fumatorul de “Marlboro” locuieste langa cel care are o pisica
k. locatarul care are un cal locuieste langa cel care fumeaza “Dunhill”
l. fumatorul de “Wind Mill” bea bere
m. olandezul locuieste langa casa albastra
n. germanul fumeaza”Rothmans”
o. fumatorul de “Marlboro” are un vecin care bea apa.

Cine are acvariul cu pesti?


"doar două lucruri sunt infinite, universul şi prostia umană, însă nu sunt sigur despre primul"

Au trebuit să treacă 130 de ani ca să se nască pe 14 martie Albert Einstein și să aflăm că "Dumnezeu este expresia și produsul slăbiciunii umane".
Intr-o scrisoare care nu a mai fost pînă în prezent dată publicității, un răspuns adresat de Einstein filozofului Eric Gutkind, arată că savantul spre sfirșitul vieții nu credea deloc în existența lui Dumnezeu.
In scrisoare, datată 3 ianuarie 1954, savantul scria: "Cuvîntul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decît expresia și produsul slăbiciunii umane, Biblia este o colecție de legende onorabile, dar primitive, care sunt, în orice caz, destul de copilarești". "Niciun fel de interpretare, indiferent cît de subtilă, nu-mi poate schimba opinia".
Ce nu știm însă cu așa de mare exactitate este ce l-a determinat pe renumitul fizician și cosmolog Neil Turok să spună că este convins că viitorul geniu, ale cărui capacitați analitico-intelectuale vor fi asemanatoare cu cele ale celebrului fizician al secolului trecut, se va naște în Africa.
Să fie oare faptul că avînd limba scoasă s-a prins că este negru în "cerul" gurii ?

Cod maro


Ghetarii din Alpii europeni sint expusi topirii.
Un expert a declarat pentru National Geographic ca exista posibilitatea ca acestia sa dispara in totalitate intre anii 2030 si 2050.
Celebrele statiuni si pirtii alpine vor deveni istorie.
Romania nu pare a fi afectata deoarece la noi exista manuale de istorie alternativa, adica o alta alternativa la faptul ca tara e locuita si tatulici a inceput impaduririle.
Este de fapt si un punct de pe ordinea de zi a CSAT, care stabileste ca in eventualitatea in care se va auzi in urmatorii 20 de ani si la noi cuvintul "pirtieee", vom proceda imediat la retragerea in munti in locul ghetarilor. Daca nu, nu.

vineri, 13 martie 2009

Advance the Web. Connect humanity. Empower people.

The World Wide Web Foundation
The Foundation will fund and coordinate efforts that work toward a future served by One Web that is free and open; where understanding, capability and robustness of the Web improves; where the Web is usable by all people; and where useful content and services are available for everyone.
aici

am fost mici și proști, acum suntem mari și frumoși

Se împlinesc 20 de ani de internat, parcă mai an ne-a zis brucan.
alo ! alo ! domnul năstase și care mai ești pe acolo.
nu-i așa că ați trăit frumos ?

Jurnalismul ăsta nu e așa simplu cum credeți

Intîi se unge cu ceva cleios felia de pîine pe care o găsiți în frigider alături de diplomatul cu documente, apoi pătrunși de farmecul discret al stavridului în sos tomat care nu merge decît cu un mușchi țigănesc, uitați de copilăria nefericită petrecută prin bibliotecile din Alimentarele moldovenești și mușcați dintr-un ecler cu brînză care încă mai păstrează gustul ziarului în care a fost împachetat și unde urmează să scrieți.
Pentru ce vă trebuie toate astea ? Păi, pentru de dimineață.

Mult despre nimic

Dacă veți privi fără să vă sară basca de uimire ultima postare a domnului Costi Rogozanu aici despre Incornorații vîrsnicei picturi moderne veți înțelege de ce marele Sancho Panza nu are probleme cu morile de vînt. Așezat stingher pe Che Valet, fără bască, fără Breton dar Avidadollars, “peste un deceniu se va spune că Picasso, ca pictor, nu va fi fost atît de bun, după cum nici Bouguereau atît de rău. Sîntem, oricum,la fel de buni și necesari ca bufonii cei pe care regii Spaniei îi oploșeau la curte și le stimau opinia”
In compoziția cu fular, de o curățenie de slujnică, instantaneitatea retiniană policromă nu stă pe gînduri, Veermer este aproape totul , pe cînd el, un mai-nimic.

creme de la creme (care este)


" Who would of thought......... ? aici
Would of ?
Așa a scris copywriteru fără să se prindă că are niște cititori unși cu toate alifiile. Deci se poate și la ei. Domnule Liiceanu vă rog frumos să nu cumpărați așa ceva, mai bine treceți pe Oil of Ulay. Sau întrebați-l pe domnul Hurezeanu care e mai potrivită pentru obrazul cotidian în zona Pieței Scînteii unde bate constant Wind of Change.
Berlin.Coafura nu se strică. Apel catre lichelu a luat Ursu de Argint.
De Arginți ar fi scris copywriteru.

Orbitor

In 1914 Jose Luis Borges, aged 14 and later to be acknowledged as Argentina's most original writer, set off with his family on a rather badly timed visit to Europe. He later recalled that he acquired from his parents a sort of affectionate contempt for Europe - and especially for Spain - because it seemed in every way to be poorer and more backward than Argentina.
Nu plinge dupa noi Romania. Munca in Spania sub un soare orbitor e de preferat orbecaielii de acasa unde auzim ca tot mai multi ramin cu ochii in soare.
De ce iubim Madonnele ? Pentru colectiile misto de ochelari.

lost in media translation ?

pentru a-i invinge pe persi trebuie luat drumul Damascului.

Goodbye to the Age of Newspapers (Hello to a New Era of Corruption)

truth worth spreading

read my lips

Someone has stolen the penguin from the London School of Economics.
Aceasta stire a facut ieri ocolul pamintului in 80 de zile.
As corobora acest fapt cu a zecea porunca a domnilor economisti Gwartney, Stroup, Lee care la rigoare suna cam asa :
"cea mai raspindita eroare in economie si politica o reprezinta ignorarea efectelor secundare si a consecintelor pe termen lung".
De fapt Henry Hazlitt in cartea sa Economia intr-o singura lectie sustinea pentru prima data ca esecul in aplicarea acestei lectii este in mod cert cea mai raspindita sursa de eroare economica.
Cred sincer ca ar trebui sa-l cautam la rece pe pinguin si in Romania, unde zestrea de racoare ar trebui egal impartita autorilor deja cunoscuti.

joi, 12 martie 2009

Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read. Groucho Marx

A child of five would understand this. Send someone to fetch a child of five. Groucho Marx

FMI versus FNI : singura ta placere sint banii ?

cu papucii în deșert

BAGHDAD, Iraq (CNN) -- Muntadher al-Zaidi, the man seen as a hero in some circles for throwing his shoes at then-U.S. President George W. Bush, was sentenced to three years in prison Thursday by an Iraqi court.

TV reporter Muntadher al-Zaidi, shown in a file photo, was jailed after throwing his shoes at President Bush.

TV reporter Muntadher al-Zaidi, shown in a file photo, was jailed after throwing his shoes at President Bush.

110-pound wife

March 11, 2009

Inverness Police say former Cook County Republican Chairman Gary Skoien admitted having two prostitutes in his children’s playroom when his wife walked in on him early Sunday morning.

The allegation is in a domestic battery report from Skoien, 55, against his 36-year-old, 5-foot-4-inch, 110-pound wife. He said she beat him with her fists and an electric guitar.

Limba păsărilor cu o postfaţă de Felix


jurnalismul e pa..... ! e pasăre rară.
pajura naşte pui vii bicefali, ciuta cu jurnal bicephalus e mu,
o pasăre colegă cu pasărea spin, singurul vultur necăzut în cap rămîne pleşuv.
hai încolonarea, bază caporal tatulici, mergem la concert la spin doctors.

Mituri bibilice în artă


Cotidianul lansează o nouă colecţie în întâmpinarea Paştelui, un album în cinci volume despre “Mituri biblice. Locuri şi poveşti din Vechiul şi Noul Testament în artă”.
să răspundă și la întrebarea :
de ce au Adam și Eva burice ?

v-am pregătit un pat la noi în celulă

nota de plată la consignația din Roman
politicienii se comportă ca și cum ar fi conduși de o mînă invizibilă care reflectă puncte de vedere ale grupurilor de interese. rădăcinile problemei sunt clare: guvernarea reprezentativă bazată doar pe majoritați nu rezolvă satisfăcător chestiunile legate de interesele speciale. tendința pe care procesul politic o are, este ca atunci cînd nu întîlnește nici o rezistență, să favorizeze trusturile bine organizate.

Missalianta la Camera (Anastase & ANastase)

-din cîte mi-au spus colegele mele aka de mici elenele, tu ai concurat pentru Congo, păi cum să stau eu alături de o țigancă împuțită.

-din cîte mi-a spus un prieten, pe la unele curți ( dar asta în Evul Mediu Intîmplător bineînțeles ) pentru a diminua urîțenia unor dame, se ținea special o maimuță prin apropiere.

frumusețea rămîne, petele trece

miercuri, 11 martie 2009

Madame de Notre Dame

"Being in power is like being a lady: if you need to say you are, you are not."

Lady Margaret Thatcher

ultimul fum din gun hill

un hahait se aude pe holurile garii din Roman. linga micul debit de tutun unde si-a inceput ucenicia, slumdog millionaire va raspunda la ultima intrebare pusa de o voce care-i place :
Kent
Pall Mall
Rothmans
Marlboro
- bai, cit se gindeste tiganul asta imputit

codul Bush i Do

Butt man se întoarce


February 2009: This photo of Heath Ledger and Christopher Nolan of "The Dark Knight" appeared in Vanity Fair as part of a series of photographs of acclaimed actors and directors. The photo of Ledger, who died in 2008, is from 2005 as he was promoting the film "Brokeback Mountain". Nolan (shown on the left) was digitally inserted into this photo.

McAbel

Lhasa că nu e chiar așa


(CNN) – Actor Richard Gere told Wolf Blitzer in an interview on Monday that Secretary of State Hillary Clinton “misspoke in the moment” when she said that human rights “can’t interfere with the global economic crisis.”

While on a diplomatic trip to Asia in February, Clinton said that the global economic crisis, climate change and security take precedent over human rights issues when dealing with China. Gere said that Clinton has always been on the “forefront of human rights.”

“Let’s assume she said more than that because she’s more complicated than that,” Gere said. “For me, these are all the same issue. If you want to make it about human rights, that’s perfectly valid. From my point of view, human rights are very important. To an American, human rights are desperately important and you have to say the words.”

Gere is the chairman of the International Campaign for Tibet, which has focused on fighting for human rights and democratic freedom in Tibet. He attended a reception with Speaker of the House Nancy Pelosi Monday afternoon to commemorate the 50th anniversary of Dalai Lama’s exile from Tibet.

Going Hungry at the White House or going Romania at the Black Sea ? Give peas a chance !

domnul președinte ( care este ) lansează un referendum cu întrebarea: mazăre sau spanac ?

Members of Congress from both parties are grumbling about the "tiny little portions" of food served at White House functions. While some speculate the lack of food could be due to money constraints, Sen. Chuck Schumer (D-NY) was overheard saying it might be about President Obama's love of exercise and keeping fit.

singur sub duș

eu v-am zis să o lăsați mai moale cu fumatul.
întăriți-vă statul.
într-un frumos articol curgător la vale

Homosexuali, lesbiene şi Mihaela Rădulescu

ziarista cotidiană gabriela lupu demonstreză ubicuu că lupu pul e pulu lup.

școala de jurnalism, belferi, birlici

yes, yes, good point
să ne întoarcem la anacolut, n-am găsit altă rimă, așadar brusc în mijlocul frazei au năvălit călăreții, și-am încălecat pe-o șa…
și mi-a luat vîntu fularu'.

un hurez la curtea lu mogli

jurnalismul e pa !
pajura naște pui vii bicefali, ciuta cu jurnal bicephalus e mu,
o pasăre colegă cu pasărea spin, singurul vultur necăzut în cap rămîne pleșuv.
hai încolonarea, bază caporal tatulici, mergem la concert la spin doctors.

dancing to the end of love

I could dance with you until the cows come home. On second thought I'd rather dance with the cows until you come home.
Groucho Marx, US comedian with Marx Brothers (1890 - 1977)

32 songs in 8 minutes

http://www.youtube.com/watch?v=Pm9L60YBj3s

Are they America’s Next Greatest Generation? They elected Obama and are shaping culture.

http://www.flypmedia.com/issues/24/#1/1

Bible Code Wikipedia Game Reveals Who Did 9/11

evanghelia după muezin


marți, 10 martie 2009

pisica pe acoperisul fierbinte cu antene


Félix Ismael Rodríguez Mendigutia (born 1941 in Havana, Cuba) is a former CIA officer famous for his involvement in the Bay of Pigs Invasion, his involvement in the interrogation and execution of Marxist revolutionary Che Guevara, and his ties to George H. W. Bush during the Iran Contra Affair. He is Cuban of Spanish Basque ancestry.

misiunea lui Felix la Bucuresti a fost una discreta. am zis.



A police officer was murdered in Northern Ireland for the first time since 1998. The republican paramilitary group the Continuity IRA claimed responsibility. [BBC News]

prima regulă a inferiorității superioare


-ai auzit cum a îmbrobodit-o pe Mungiu ?
-în geanta oricarei femei se află un trabuc și un mare șal.

cine fură azi un ou e un bou

sunt băgați "la stat" mulți mediocri pe care după rostirile din media îi băgăm și noi undeva.
după ce în ’89 celebrul joc șepticul a fost înlocuit cu mult mai popularul joc, șeptelul, mulți cîrnați de prin abatoarele comunicării în masă, neputînd să-și stăpînească turma de idei, au defilat prin carcasele televizoarelor.
pentru ca cetele de cripto-fripturiști, uneori cu nume predestinate, n-au făcut nici o brînză și au dat numai rasol, statul e slab si vîntu e puternic.
datorită văcaroiului, cowboyul talentat a cumpărat o cireadă de cupoane de la bizonii răspîndiți inegal pe teritoriul patriei. mulți da proști. arca lui sov are astăzi toate regnurile utile și navighează cu vîntu în pupa.
cîrmaciului din anvers cu echipajul lui de stat nu poate decît să-l pupe în vînturi.
hai, la treabă, că nici ouă nu mai sunt de furat.
lui năstase unul i s-a stricat și altul s-a pierdut.
ce-a rămas seamănă cu statul.
dacă vreți să-l întăriți, tatulici lucrează pentru tine.

Fumatul barefoot e singura ta plăcere ?


January 2003: The original copy of the Beatles Abbey Road album cover shows Paul McCartney, third in line, holding a cigarette. United States poster companies have airbrushed this image to remove the cigarette from McCartney's hand. This change was made without the permission of either McCartney or Apple Records, which owns the rights to the image. "We have never agreed to anything like this," said an Apple spokesman. "It seems these poster companies got a little carried away. They shouldn't have done what they have, but there isn't much we can do about it now."

Blackout @ White House

luni, 9 martie 2009

eugenia (marca moldoveneasca de tranzitie)


Contele Claus Schenk von Stauffenberg si un scientolog Valkyrie

moldoveni din toate ziarele uimiti-ma !

elena de bru x elles

evanghelista lu' tata
SAR degeaba doamnele astea care nu știu nici măcar unde e coaforu' la bruxelles.
“nu mă interesează” spovedanie la prostănacu sau 4,3,2 pe un balansoar a lu' fratele ei. pe mine mă dOr Palmele de cît am aplaudat la domnu' Nae la restul e plăcere.
și vă rog să nu vă luați de familia mea cruciferele. puteți să bifați la euro clic cu X pentru că joc de la egal la egal cu 3,14=3,14 di.

bușculada anti trust


dacă întorci spatele fețelor cotidianului o durere tristă ți se întipărește pe chip.

nu poți să-l evaluezi bine pe tru stînd la gramadă cu purtători de chiloți turcești. nici gregar stînd pe lista de proaspete succesuri.
ar fi un caz clasic de disonanță cognitivă.

( apropo, atzi platit taxa de raft pentru tatulici ? )
all aboard !
băgați spanac că-i cod verde și avem vînt din pupa.
dacă nu scrieți cu verdele-n sus măcar pupați-l în vînturi.

un neamț care aruncă piatra

work in ovation
bravo domnule
un neamț care aruncă piatra. aici
au rămas moldovenii între ei

decebal traian ungureanu

„Elena Băsescu... n-am nimic cu ea. Ştiu despre ea ce ştiţi şi dumneavoastră: e tânără, n-are experienţă, este, dacă vreţi, lipsită de competenţă, e fiica tatălui ei, dar n-a furat şi nu poartă caltaboşi sau acţiuni la Rompetrol în geantă. (...) Ar fi culmea şi mi-ar părea rău ca discuţia creată în jurul Elenei Băsescu să aibă un singur efect: absenţa de pe listă a Monicăi Macovei şi a Alinei Mungiu”, a comentat Ungureanu, vorbind despre situaţii în care „principii foarte bune sunt puse împotriva celor care le susţin”.

a declarat tru după ce shi-a schimbat hugoboshii.

3,14-3,14 lady di

pentru ai alina suferința, mungiu o face de oaie pe șuvițica lui tăticu.
Şase condiţii puse democrat-liberalilor

În varianta pusă pe masa PDL de Alina Mungiu, candidaţii trebuie: „1. Să nu fi colaborat cu fosta Securitate; 2. Să nu deţină averi neconcordante cu sursele oficiale de venit; 3. Să nu fi suferit condamnări penale sau să nu fie sub urmărire penală ori trimişi în judecată actualmente; 4. Să nu fi profitat sau să profite de pe urma poziţiei publice a lor sau a unui membru al familiei lor; 5. Să nu fi schimbat mai mult de două partide politice în cariera lor; 6. Să nu se fi ilustrat prin comportament inadecvat în spaţiul public”.

duminică, 8 martie 2009

journalism is dead

Why journalism is dead 3.0: The sources got blogs. Dave Winer
clic hardcopy

cititorii mei sunt mai deștepți decît mine

datorită farmecului discret al Londrei am știut că Traian o să le întoarcă spatele fețelor cotidianului.
am sprijinit tejgheaua unui pub londonez pe Savile Row împreună cu Thomas Mahon și Hugh MacLeod.
tuturor ne trebuia ceva nou și asta a fost, am facut un English Cut. am rămas fără țigări și nu aveam pe cine să trimitem că era nașpa afară și bătea vîntu.
am sunat acasă să vedem ce mai e nou prin tîrg.
și așa am aflat. am aflat că o să scape și de unul pavel, și de un sîrb sau bosniac de la cațavencu, în fine, partea cea mai mit shtock e că Patriciu vrea să scrie în tandem cu el la adevărul.