vineri, 13 martie 2009

Mult despre nimic

Dacă veți privi fără să vă sară basca de uimire ultima postare a domnului Costi Rogozanu aici despre Incornorații vîrsnicei picturi moderne veți înțelege de ce marele Sancho Panza nu are probleme cu morile de vînt. Așezat stingher pe Che Valet, fără bască, fără Breton dar Avidadollars, “peste un deceniu se va spune că Picasso, ca pictor, nu va fi fost atît de bun, după cum nici Bouguereau atît de rău. Sîntem, oricum,la fel de buni și necesari ca bufonii cei pe care regii Spaniei îi oploșeau la curte și le stimau opinia”
In compoziția cu fular, de o curățenie de slujnică, instantaneitatea retiniană policromă nu stă pe gînduri, Veermer este aproape totul , pe cînd el, un mai-nimic.

4 comentarii:

  1. imi place colajul blogului.
    in plus, stiai de tru din 7 martie, iar pe listele de discutii a aparut pe 8 martie....faci sumare de redactie pe undeva? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu fac parte din vreun corp redactional sau entitate de presa sau vehicol media, sint somer de lux.mi-ai amintit de montarea asta (Top Dogs),o sa scriu ceva despre ea, se potriveste cu momentul, am si multe fotografii de la premiera.
    TRU e o pana rara pe care si-ar dori-o oricine prinsa in panas.il stiu din Bush House si mai stiu bine povestile neromantate de la BBC.
    nu-ti trebuie prea multa minte ca sa anticipezi cite ceva, doar presa si statistici oficiale,
    si o minima formatie de documentarist.
    uite, iti dau un pont despre mineriada de pilda.
    autorul moral nu e iliescu. cine il cunoaste pe NS Dumitru si experimentul sociologic cu minerii din anii 70, intelege mai bine decit tot corul presei cum stau lucrurile.acest sociolog locuia inainte de 89 pe str. 10 mese, a facut scoala la Moscova si avea un pian rosu in sufragerie, astazi acea casa ii apartine lui Sorin Rosca Stanescu. Dumitru a fost pentru putin timp ideologul FSN dar preda si la Fac. de Hidrotehnica. Tot acolo a predat si Kuki, si el avea pe atunci o Lada rosie. si uite asa, brusc in mijlocul frazei navalesc calaretii, un anacolut binevenit pentru ati multumi ca ai intrat pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere