duminică, 15 martie 2009

Scent Of A Woman

Am umblat la cutia cu maimuțe ademenit de filmul al cărui titlu face headerul, intrigat de faptul că acest parfum pe care îl utilizez de cînd eram student
"la școala de tumbe și giumbușlucuri" nu se poate cumpăra în Romania.
Să fie oare din cauza faptului că turcii ne țin sabia lui Ștefan cel Mare la
TOPKAPI SARAYI ?

În 1904, graţie geniului şi talentului lui Ernest Daltroff, Casa Caron îşi deschide porţile la numărul 10 Rue de Paris. Iubirea pentru colaboratoarea sa Felicie Wanpouille i-a inspirat parfumuri incredibile precum “N’Aimez que Moi”, 1916, “Tabac Blond”, 1919, miticul “Pour Un Homme”, 1934, “Fleurs de Rocaille”. În anii ’40, Ernest Daltroff s-a refugiat în America, iar Felicie a ţinut casa până în 1967, când s-a stins din viaţă la 93 de ani. În anii ’80, casa şi-a redeschis porţile.

O combinaţie de farmec, oroare, dispreţ, vrajă, dar în acelaşi timp atracţie, fiindcă dezvăluie o lume despre care toţi ştiu că există, fără să fie totuşi la îndemîna oricui.

Acesta este Yatagan... Un parfum cu accente mediteraneene. Miroase a trupuri arse de soare şi trecute prin lupte crîncene... luxuriant, lemnos. Piperat, virilitate debordantă, o masculinitate peremptorie.

Unul dintre cele mai curajoase şi dinamice popoare în căutare de expansiune, Turcia a fost sursa de inspiraţie a parfumierului Vincent Marcello, iar sabia care poartă numele comandantului şi fierarului Osman Bey, a cărui poreclă era Yatagan Baba, a dat numele parfumului creat. Nimic dulce, nimic floral. Întunecat, agresiv, tulburător. Animalic, straniu, te face să te gîndeşti la o iubire interzisă, periculoasă, la cruzimea aceea specific orientală. Caron a introdus Yatagan în 1976 şi l-a categorisit drept afloral. Printre ingrediente se găsesc frunze de lavandă, frunze de muşcată, pin, artemisia, muşchi de stejar, mosc, lemn, patchouli.

La lansarea sa Yatagan era ceva nou, intriga şi depăşea orice imaginaţie. Întunecat, halucinant, cuceritor pînă la sfîrşit.



9 comentarii:

  1. Cum il pot mirosi si eu?...

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti Slade sau Charlie.. sau amandoi..

    RăspundețiȘtergere
  3. OF..IMAGINEAZA O VARINATA ROMAMEASCA, ONTEMPORANA A LUI ''SCENT OF A WOMEN''. GABRIELLE AR FI PROFITAT DE MOMENTUL DE SLABIUCIUNE A LUI SLADE..SI L-AR FI URMARIT PANA AR FI OBTINUT TOTUL DE LA EL..

    RăspundețiȘtergere
  4. SA INTELEGEM IN SENSUL BUN " A GATEWAY OF FREEDOM"..

    RăspundețiȘtergere
  5. Da.. Ninel..cititorii e mai destepti ca tine..tu esti Slade....nu mai esti un clovn..pentru ca ti-ai pierdut cutia cu maimute..

    RăspundețiȘtergere
  6. Bai, Anomim, tu pierzi la ruleta, vrei sa spui Slade ala in varianta RO?

    RăspundețiȘtergere
  7. Vezi, aceasta este problema ta,Ninel, nu reusesti niciodata sa-ti amintesti pagina de pornire.. mai citeste-o odata. Si incearca sa iti pastrezi ''postulatele'' macar aici pe propriul tau blog. Si daca nu poti, citeste in fiecare dimineata Biblia, nu interpretarile fantasmagorice din ea.

    RăspundețiȘtergere