Buşcu,Lucescu, Fumurescu, Rogozanu, Ursu, Hurezeanu "nu mai strîngeți o vreme, bărbătește mîna colegilor voștri și nu-i mai priviți senini în ochi. lăsați să se întrevadă o urmă de sfială în privirea voastră. fiți o vreme stingheri. să nu vă fie frică, ci doar, din cînd în cînd, o lungă și insuportabilă rușine". numele lui se termină în u. cum care u ? uber alles.
editorialiști cu ciorapi albi, directori cu cravate ieftine, mangafale onorabile, cocote mistice, agramați cu aplomb, belferi guralivi, zîne trucate, traineri semidocți, țațe respectabile, ridică și ei un rothmans de pe jos aruncat de tamerlan. nu te supăra frate. exploatează inevitabilul, ai deranjat "perimetrul" iarmarocului băgînd prea mult spanac. journalism is not about belief, is about behaviour. iartă-i, nu știu să conducă dacă volanul e pe dreapta.
aceste Palme care ne d'Or aplaudînd 4,3,2 ca ulterior să-l uităm pe autor și să mergem pe mîna diletanților CNC. țară mică caractere puține băi, Mondo Cane e sormea.
Hard copy-uri cu CPM-uri prea mari, tiraje confidențiale ( BLAT ), nișele radio gugu radio gaga mușcă și ele copios din bugete,TVR-uri (taxa pe valoare redusă) cu public mediocru captiv, anunciatori în derivă, deranj mare mon cher.
Convențiile clasice ale vehicolelor media vor suferi severe ajustări ( reconfigurare, new design, interfațe de alt tip, redefinirea spațialităților și upgradare)
Dacă nu, nu.
New media, new entry și no name devin cu o celeritate demnă de respect vectori mai importanți datorită trendului de “ behaviorism interactiv “ și a apetenței publicurilor pentru componente multimedia și infotainment.
Studiile spun că un spațiu gol sau insuficient explorat sau o necesitate neacoperită trebuie imediat ocupate.
Noul val (liceeni și studenți) nu prea accede la grupuri de performanță și își formează noi modele de emancipare.
In on line sau în aerul străzii se simt mult mai aproape de limbajul și paternurile lor comportamentale cotidiene.
Sunt cei mai buni creatori de virale, diseminarea mesajelor, comunicare în timp real, asociere fără reguli și prejudecăți corporatiste, explorare de domenii avangardiste, ei știu cel mai bine ca viitorul devine ce îl facem noi să devină.
Ei sunt organizatorii viitorului imediat în care ceea ce astăzi se cumpară cineva va oferi gratis. Datorită internetului au acces la informațiile relevante, știu să le interpreteze și vor provoca orice fel de autoritate.
Ce crezi ? Eu cred că o să mai beau un pahar cu vin.
* Mulţi critici îl echivalează pur şi simplu limbajului indecent, licenţios, porcos şi vulgar care, cică, ar descrie o realitate a obsesiilor (în speţă sexuale) şi a dereglărilor psihice şi fiziologice, un univers al drogurilor şi aurolacilor, o lume fisurată în care nu ar mai funcţiona nici un fel de legi morale sau de alt ordin, o lume a deriziunii şi abjecţiei umane. În opinia acestor critici, în fracturism totul este permis: de la descrierea unei masturbări pînă la înjurarea cu cele mai murdare cuvinte a ordinii sociale sau politice din România sau din Republica Moldova. Este adevărat că acest limbaj (cu toată realitatea pe care o desemnează) a făcut carieră în textele multor scriitori fracturişti, dar tot atît de adevărat este că în primul manifest fracturist nu i se acordase prea mare atenţie. La începuturi, miza nu cădea neapărat pe utilizarea vorbelor fără perdea. La început, miza era un pic alta, cu toate că nu excludea nonconformismul, negarea ostentativă a reţetelor literare la modă şi sfidarea oricăror înregimentări obligatorii în rîndurile postmoderniştilor sau neomoderniştilor din noua eră postcomunistă. Dar fracturismul nu se limita la o simplă negare a unor practici literare textualiste, neoexpresioniste sau care ţineau de plierea literaturii biograficului şi cotidianului pe nişte scheme livreşti, metafizice, religioase sau mistice (amalgamul e diferit de la un scriitor la altul). El voia cu mult mai mult decît atîta.
“Noii golani” shi noi golanii care este pe aici pe după bloguri de ziua lu matale vă dedicăm melodia trandafirii tăi s-au ofilit în glassnost. persoanele care l-au condus pe călator pe……. drum sunt rugate să coboare din vagonete. atenție se închid cuștile, măi animalele. trenul galben cu cai maro pleacă la depou. Căile Ferate Rămîne
Un grup de opt studenţi care se autointitulează "Noii golani" a venit astăzi, la biroul lui Ion Iliescu din strada Atena, unde fostul şef de stat îşi serbează ziua de naştere şi au aprins lumînări în semn de protest, numindu-l pe Iliescu "criminal". Jandarmii i-au dus la secţie pe doi dintre tineri. Iliescu a spus că gestul tinerilor reprezintă "o neruşinare curată".
Miliardarul rus Aleksandr Lebedev este pe punctul de a încheia un acord pentru achiziţionarea Evening Standard, singurul cotidian de seară cu plată din Londra, informează presa britanică.
Omul de afaceri în vârstă de 49 de ani, fost colaborator al KGB-ului din timpul Uniunii Sovietice, va achiziţiona 76% dintre acţiunile publicaţiei londoneze, care se confruntă cu o serie de probleme determinate de scăderea investiţiilor publicitare, potrivit informaţiilor publicate de The Guardian şi BBC.
bine dar avem și noi aici ciorogîrlele noastre frumos curgătoare la vale ale căror arhive se deschid în paginile de ziar pe care le găsiți în Winston Churchillurile ecologice. feedurile cu maroni le primiți pe croll într-o chirilică demnă doar de gîndirea constipată a lui tatulici.
în anii '90 jurnaliștii erau întrebați : dacă sunteți așa deștepți, cum se face că nu sunteți și bogați ? astăzi ar putea fi întrebați : acum, după ce ați dovedit că nu sunteți prea deștepți, cum se face că v-ați îmbogățit ? munca în echipă este esențială. îți dă posibilitatea să dai vina pe alții.
e sau nu e ? de 1 martie aceasta e întrebarea ? sunt 1 miliard. și nu se trag din maimuță. e totuși ceva putred în Romania. nu s-a produs încă declicul, mouse clickul. se trage încă mîța de coadă.
Jurnaliștii (mă scuzaţi !) vor sta pe soclul din faţa casei scînteii, pînă cînd se va fi terminat, cu voia dumneavoastră "măi animalule", şi ultimul de pe listă.
Journalism is not about belief, journalism is about behavior.
MANIFEST
Internetul este al celor care îl navighează. Democratizarea informaţiei nu trebuie însă confundată cu puterea, aşadar "tehnologia nu te va face mai puţin prost, din contră, te va face prost mai repede".